VWmotion.lv • Apskatīt tēmu - AutoFotoOrientēšanās

Citi

AutoFotoOrientēšanās

Reklāma
 

Re: AutoFotoOrientēšanās

Atbildēt androns » 2013/Apr/11, 0:27

Uun - atsauksme par 2013. gada otro posmu:

Šis LOBa posms tika gaidīts ar bažām par ceļu stāvokli - proti - vai nebūs nejēdzīgi dubļi. Par laimi, ceļa apstākļi bija ideāli ... it sevišķi salīdzinot ar iepriekšējā posma Lietuvas galu.
Tā nu kārtējais rīts, kārtējo reizi dodamies uz startu. Viss kā parasti.
Pirms starta tāda kā ilgāka nīkšana sanāca, pa kuras laiku stūrmanis iemanījās atrast pūpolus ... nu vismaz mūsu netrenētajai acij šķita, ka tie varētu būt pūpoli.
3,2,1,Starts. Viss ok ... punkti atrodas viens pēc otra raiti. Sabiedēti par LT briesmīgajiem ceļiem, mēs izlaižam vienu LT punktu. Grūtības sagādā arī pilsētas tirgus laukuma atrašana un beigās piektās bildes atrašana tajā ... bet nu beigās viss ok.
Kaut kur pa ceļam sarēķinām slēpto punktu un raiti turpinām braukt. Dodoties uz slēpto mūs apsteidz jenotveidīgais SAABs. Jāsaka, ka pirmo reizi vispār sekojam kādai no 'vecāko-gudrāko' ekipāžām un tamdēļ arī pazaudējam dārgās minūtes. Sanāk, ka paši esam gana gudri, lai visu pareizi sarēķinātu. Vnk slēptā punkta foto bija noslēpts arī dabā, tāpēc ašs acu skatiens pieturas virzienā un nekas neiekrita acīs. Dēļ tā zaudētas minūtes un vēl vismaz 5 nepaņemti punkti.
Uz finišu steidzāmies ... protams ar atļauto ātrumu ... vidējais tak sanāca 8-)
Pa ceļam skaudīgi noskatījāmies, kā citi LOBeri fotografē objektus ceļa malās ... nu mums nav tāds skills, lai no braucošas mašīnas paspētu noknipsēt objektu :)
Finišā ielidojam pēdējā minūtē un tas mūs paglābj no kavējuma.
Pēc tam gan izrādās, ka stūrmaņa lineāla gļuks mums ir iesvēris vienu (pirmo visa mūsu LOBa vēsturē) ātrumsodu ... bet tas jau nekas ... no kļūdām mācamies ;)

Pa ceļam redzējām DAUDZ un dažādus meža zvērus - neskaitāmus daudzumus ar stirnām, bija dažas lapsas un vienā vietā pat branga mežacūka pārdipināja pāri ceļam.

Ceļa apstākļi ... jautri - tur, kur saule spīd, tur grants kā vasarā - sausa, putekļaina. Kur mežā ēna, tur pilnīgs spogulis. LT grantinieki .. jap - tā arī ir, kā Elmārs teica - Lietuvā greideru nav ... laikam visi lūžņos nodoti :(

Kopumā - forši, patika.

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls
Lietotāja avatars
androns
 
Atbildes: 10933
Pievienojies: 2004/Jan/26, 15:19
Atrašanās vieta: Rīga
Braucu ar: Tosteri
Dzinējs: 2.0

Re: AutoFotoOrientēšanās

Atbildēt androns » 2013/Mai/31, 14:31

Pasākums, kā vienmēr bija labs.

Protams, ka dažādi starpgadījumi sāk kļūt par mūsu LOBa ikdienu, bet nu viss ir labs, kas labi beidzas.

Ierodamies startā laicīgi un laicīgi arī tiekam pie startēšanas. Virziens ir skaidrs, kur jābrauc un braucam.

Punkti lasās raiti, bet starpgadījums atgadās Talsos, kad mūsu fotomodele Linda nejauši iever pirkstu mašīnas durvīs ... Drīz jau esam Talsu slimnīcā, kur fotomodele tiek atstāta mediķu rokās un paši turpinām apbraukt Talsu pilsētu. Kad atgriežamies pēc modeles, tad ir palicis tāds 'sīkums', kā sagaidīt kamēr tiek ieģipsēts pirksts un otrs diezgan ilgs 'sīkums' - sagaidīt kamēr čaklie Talsu slimnīcas ārsti ieraksta rentgen uzņēmumus diskā. Pēc šī visa - turpinām LOBu itkā nekas nebūtu bijis. Protams, ka neliela aizķeršanās ar slēptā punkta kalkulāciju un neliela nesapratne par pabeidzamajiem teikumiem kontrolkartē. Nedaudz bija palaidies garām tas, ka atbildēm jābūt precīzi tādām kā uz stenda, nevis atbildētām pēc būtības. Bet tas mums laupīja tikai 20 punktus.

Braucot uz Kolku, jau saprotam, ka Ventspils pilsētu mums nesanāks apmeklēt un iespējams, ka vēl vairākus punktus ne. Slīteres bākā gan bija obligāti jāiebrauc - vai tad nu mēs savu mājas darbu vestu atpakaļ uz mājām? Braucot uz finiša pusi vēl bija cerība paņemt vienu punktu, bet sarēķinājām, ka tad var arī nepaspēt vai noraut ātruma sodu un tāpēc izlēmām finišēt mierīgi un bez steigas.

kopumā posms ļoti patika ;)

Paldies! Tiekamies nākamajā posmā :)

Mūsu mājas darbs - "Slīteres Kukainis 2013"
Attēls

Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Lietotāja avatars
androns
 
Atbildes: 10933
Pievienojies: 2004/Jan/26, 15:19
Atrašanās vieta: Rīga
Braucu ar: Tosteri
Dzinējs: 2.0

Re: AutoFotoOrientēšanās

Atbildēt androns » 2013/Nov/07, 23:35

Nedaudz biju paslinkojis un neierkastīju atsauksmes par iepriekšējiem posmiem.

Tātad - LOB Rīgas speciālposms 2013

Tā. Nu beidzot tas ir noticis .. viss sastājās pareizi un izcīnījām 1. vietu :)

Tiesa gan - ļoti palīdzēja viens hobijs, kura dēļ daudzās no vietām jau bija būts. Bet nu maršrutu saplānojām ātri un tā arī bez starpgadījumiem braucām.

Vispārsteidzošākais bija tas, ka nevienu pasažieru vilcienu pa ceļam gar sliedēm tā arī nemanījām. Pēc visu punktu savākšanas nācās braukt uz Brasas staciju un gaidīt vilcienu, kurš par laimi ļoti drīz arī tuvojās.

Šoreiz mums bija savādāks komandas sastāvs - fotomodele nekad nebija braukusi LOBā. Linda, apārstējusi pirkstu, iejutās stūrmaņa lomā. Visnotaļ veiksmīgi.

Principā šis posms patika ... un ātrumi arī - lai arī rēķinājām nedaudz, tomēr pārsniegt tos vidējos 50 km/h nemaz nebija īsti iespējams.

Super! Paldies!

Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Lietotāja avatars
androns
 
Atbildes: 10933
Pievienojies: 2004/Jan/26, 15:19
Atrašanās vieta: Rīga
Braucu ar: Tosteri
Dzinējs: 2.0

Re: AutoFotoOrientēšanās

Atbildēt androns » 2013/Nov/07, 23:52

Atsauksme par vasarā notikušo 2 dienu posmu Saaremaa

Saaremaa ... ilgi gaidīts posms un godam sagaidīts un pavadīts. Šī bija lieliska iespēja aizbraukt uz Saaremaa vasara. Parasti gan sanāk pavēls rudens - uz Saaremaa ralliju. Tad no Jenotu minētajiem 22 grādiem nav ne miņas, kaut gan laiks vienmēr ir labs. Rudenī gan silda Mintuu .. bet tas jau cits stāsts.
Kas patika?
Pirmkārt, jau FANTASTISKAIS pārgājiens uz Vislandi salu. Un es uzsveru, ka pārgājiens. Vienkāršši nokļūt līdz salas bākai ar laivu, maššīnu vai traktoru galīgi nav tas. Un lai ari cik slikti tas ietekmēja rezultātu salīdzinot ar tiem, kas brauca ar laivu, piemēram, mūsu komanda nenožēlo ne minūti, kas veltīta šim pārgajienam.
Otrkārt - daba, daba un vēlreiz daba. Perfekts laiks, perfekta daba - viss bija lieliski.
Trešškārt - pasākums kā tāds :)

Kas nepatika?
Ritms ... nez kāpēc, bet punkti kaut ka nemeklējās tik raiti kā gribētos. Dažādi pārpratumi, punktu vērtības neskaidras. Kartes ari. Man nekad nav ššķitšušas saistoššas igauņu zīmētās kartes ... un ne jau LOBs ir pirmā vieta, kur ir saskare ar igauņu kartēm ... tie paši ralliji - nu nemāk viņi kartes zīmēt tik skaidras un saprotamas ka "Jāņa Sētai". Bet nu visiem jau noteikumi un stāvoklis vienāds :)

Vel tāds ka ieteikums - turpmāk ššāda tipa 'vērtīgiem' pārgājieniem taisīt multi-bildes. Piemēram, pa ceļam uz salu būtu jāuztaisa kopā kādas 6 bildes un tad tie 7000 punktu skaitītos tikai tad, ja ir visas 6 bildes. Tas izslēgtu iespēju aizbraukt ar laivu, aizlidot ar helikopteri vai kādā citā veidā, ka tikai ar kājām, nokļūt galamērķī ;) Ieguvums - vienlīdzīgāka konkurence ;)

Kempings - 'interesanti' kempinga saimnieki, bet mums ka teltīsgulētājiem viss bija pilnīgi ok :)


Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Lietotāja avatars
androns
 
Atbildes: 10933
Pievienojies: 2004/Jan/26, 15:19
Atrašanās vieta: Rīga
Braucu ar: Tosteri
Dzinējs: 2.0

Re: AutoFotoOrientēšanās

Atbildēt androns » 2013/Nov/08, 0:03

Atsauksme par 2013 gada 5to posmu - Ventas Rudens

Kārtējais LOBs - "Ventas rudens" pieveikts.
Lai gan pat dienu iepriekšš šķita, ka bus ūdeņu ūdeņi, dubļu dubļi un viss bus slikti. Bet jau no pašša rīta, braucot, uz starta vietu, bija skaidrs, ka vismaz mitrums no gaisa nenāks (vismaz no rīta).
3,2,1,starts. Punkti atrodas diezgan veikli. Pirmais FAIL bija ar ššūpolēm un dēlīti... fotomodeles aizskrēja, bet neko neatrada - un pilnīgi ticu, ka grūti būtu iedomāties, jo fotolapās bija izsvītrotas vien dažas bildes. Pilī ātri ierāmējam Bizamžurkas pēdas un dodamies tālāk.
Nākamais piedzīvojums bija ar Māras kambariem ... biju tur bijis dažas reizes, bet pasen. Braucot no Kuldīgas puses piebraucām pa nepareizo celu. Lai nu kā, bet daudz skrieššanas un ieššanas tur. Finālā izbridām uz kambariem caur mežu un devāmies prom pa turpat esošā 100nieka ceļu, kamēr fotomodeles brauca pretī ar mašīnu. Tad ari lietus sākās, drusku samirkām :) Bet nu piedzīvojums godam ;) ŠŠaja punkta zaudētas kādas 30 minūtes :(
Tad nu "skrējiens pēc ...", lai normāli finišētu, nesagrābtu ātrumsodus vai kavētas minūtes. Saldū vienu tiltu neatrodam, bet nu ka ir tā ir.
Fināla esam 8taja vieta. varēja labāk, protams ;)

Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Lietotāja avatars
androns
 
Atbildes: 10933
Pievienojies: 2004/Jan/26, 15:19
Atrašanās vieta: Rīga
Braucu ar: Tosteri
Dzinējs: 2.0

Re: AutoFotoOrientēšanās

Atbildēt androns » 2013/Nov/11, 22:49

Atsauksme par nupat notikušo "Abavas loku" (LOB 2013 #6)

Vispirms jau daudz laimes vēlējumi organizatoriem 5tajā dzimšanas dienā!
"Mani mīļie radiņi, man jau pieci gadiņi!"

Bet nu par pašu Abavas Loka posmu.
Bija jautri un interesanti. Uzdotie papilduzdevumi sākotnēji radīja bažas par to izpildi, bet prasīto lauku olu mēs jau ieguvām otrajā kontrolpunktā, kur gādīga saimniece izlīdzēja ar vienu :) Otrs papilduzdevums - nopirkt 'kukuli' organizatoriem tieši 180tajā minūtē pēc starta, arī izrādījās viegls. Trāpījām pie veikala, pagaidījām 8 minūtes un nopirkām ... 'lielo kāpostu', kas, protams, ir lielāks par parastu 'kukuli'. LOBinga uzdevums arī izrādījās viegls ... daudz daudz tortes un viena svecīte - viss OK.
Labos darbus - dāvanas Zentes ģimenes krīzes centram dāvinājām + apkārtnes labiekārtošanu veicām ar smaidu. Prieks palīdzēt kādam, kam to vajag.
Ar pārējo norisi - protams, vajadzēja labāk ... nevajadzēja sākumā atmest pāris punktus un tad bija reāla iespēja savākt VISUS :)
Šoreiz sanāca, ka mums bija vismazāk laiks pavadīts distancē - tikai 6 stundas un 14 minūtes, bet tajā pat laikā 7tā vieta un neliels nemiers, ka tomēr varēja labāk.
Gada kopvērtējumā esam 9tie ... nu ko .. nākamgad varam labāk ? :)

Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Lietotāja avatars
androns
 
Atbildes: 10933
Pievienojies: 2004/Jan/26, 15:19
Atrašanās vieta: Rīga
Braucu ar: Tosteri
Dzinējs: 2.0

Re: AutoFotoOrientēšanās

Atbildēt androns » 2013/Nov/13, 15:36

Tātad!
Lieliska iespēja izmēģināt savus spēkus piedalīties autofotorientesanas.lv braucienā kādai jaunai komandai, par saprātīgu dalības maksu!

Dalības maksa, ja reģistrējas līdz 16.decembrim ir 35 Ls
Nākamais posms notiks 2014.gada 11.janvārī Jelgavas-Dobeles apkārtnē.
Sacensību reģions:
Attēls

Papildus tam - man ir pieejams atlaižu kods, lai viena jaunpienācēju komanda saņemtu 15 Ls atlaidi dalības maksai.
Tātad - ja jauniņie reģistrējas sacensībām ar atlaižu kodu un apmaksā dalību līdz 16. decembrim, tad tad tas kopā sanāk tikai 20 Ls!
Pēc 16. decembra pilnā reģistrācijas cena ir 45 Ls

PM man, lai saņemtu kodu!
Lietotāja avatars
androns
 
Atbildes: 10933
Pievienojies: 2004/Jan/26, 15:19
Atrašanās vieta: Rīga
Braucu ar: Tosteri
Dzinējs: 2.0

Iepriekšējais

Atgriezties uz Citi

cron

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi